Oranje Fonds reikt eerste Buurtcadeau uit in Sprang Capelle

Het Oranje Fonds verrast Buurthuis Capelle met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000,--.

Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Sprang Capelle. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000,-- te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden. 

In Sprang Capelle zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Van het geld van het Oranje Fonds gaan we meerdere materialen aanschaffen om ons Buurthuis op te knappen." aldus het bestuur, Buurthuis Capelle. "Het resterende bedrag besteden we aan spelmateriaal voor de kinderactiviteiten."

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Aanvullende informatie:

Deze prijs is op woensdag 1 april 2015 uitgereikt in het buurthuis. De prijs is uitgereikt aan 2 bestuursleden van het buurthuis, waarbij een hoop kinderen uit de buurt aanwezig waren, de kinderen waren deze middag aanwezig, omdat zij bezig waren met een kinderactiviteit. De kinderactiviteit bestond uit het knutselen voor Pasen. Zie onze Facebook pagina waar leuke foto's van deze activiteit te vinden zijn "Stichting Buurthuis Capelle".

BijlageGrootte
oranjefonds1.jpg131.52 KB
oranjefonds2.jpg127.38 KB
oranjefonds3.jpg126.26 KB