Activiteiten


🛼 Kinderactiviteiten permalink

Het kinderactiviteitenteam organiseert voor alle kinderen tussen 4 en 12 jaar allerlei leuke, creatieve & gezellige activiteiten. Meestal 1 keer per maand, vaak op een woensdagmiddag is er een activiteit gepland zoals knutselmiddag, bingo of filmmiddag. Maar ook de kinderdisco op een vrijdagavond en het timmerdorp in het eerste weekend van de zomervakantie zijn altijd een groot succes! Informatie over de activiteit is te vinden hier op de site maar ook via facebook, posters & flyers. Bent u nieuwsgierig geworden of wil je kind graag een keer komen kijken/meedoen dat kan, iedereen is van harte welkom.

Contactpersonen:
Nicky Passchier-van der Schans
nickyvanderschans@hotmail.com / 06-19758393

Linda van der Schans
linda.van.der.schans@hotmail.com / 06-24988514

U kunt zich ook opgeven als vrijwilliger! Alle hulp is welkom.


🎱 Bingo permalink

Regelmatig wordt er een Bingo georganiseerd in het bruin café van Buurthuis Capelle. Het wordt een gezellige verrassingsbingo, we spelen 10 rondes en een superronde. Het café is open vanaf 19.30 uur en we starten met de Bingo om 20.00 uur.

Datums zijn een Kerstbingo op 9 december, 3 maart 2023 en 2 juni 2023.


🍷 Bruin Café permalink

Elke laatste vrijdag van de maand Bruin Café. Het Bruin Café is geopend vanaf 20.30 uur. Een gezellig samenkomen onder het genot van een tapbiertje, wijnen of een verfrissing en een lekker borrelhapje.


🎭 Carnaval permalink

Motto Cuppelsgat 2024

"WE HEBBE NIKS TE VERBLOMME....."

Omstreeks het jaar 1980 is de eerste Carnavalsoptocht in Capelle van Start gegaan. Tijdens de carnavalsdagen verandert Capelle in Cuppelsgat. Wat jaren geleden begon als een kleine optocht, groeide uit tot een optocht met loopgroepen en carnavalswagens. Ook de Prinsenwagen met de Jeugdraad van Elf en de dansmariekes doen mee in de optocht.

We vertrekken om 14.11 uur vanuit de Poolsestraat ter hoogte van Café de Witte Brug met Buurthuis Capelle als eindpunt, waar het carnavalsfeest losbarst. De jury gaat in overleg over de uitslag. De Prins en Prinses van Cuppelsgat lezen de Proclamatie voor, waarna de Jeugdraad van Elf en De Dansmariekes en degene die in de prijzen vallen, worden gehuldigd met een originele Vlinder van Capelle. De optocht is voor groot en klein, bouw een mooie creatie, of organiseer een loopgroep of ...


🎄 Kerstboom in Capelle permalink

De kerstboom staat elk jaar weer in volle glorie te schitteren aan de haven in Capelle. De lampjes branden. De ster staat in de top. Dank aan de vrijwilligers, groot en klein, zij hebben zich ingezet om de kerstboom te plaatsen. Jaarlijks zijn de vrijwilligers van Buurthuis Capelle op zoek naar een grote kerstboom.

Wij zijn op zoek naar een grote kerstboom voor 2024.


🎯 Let's play darts permalink

Zoals voorgaande jaren wordt er ook dit jaar op donderdagavond weer gedart in het Buurthuis. Op deze avond is het Buurthuis geopend van 19.30 uur tot 00.30 uur. Dit seizoen zal er weer gespeeld worden in de Waalwijkse Dart Competitie, waaraan Dartclub Buurthuis Capelle deel ook zal deelnemen. De resultaten van dit team zijn te volgen via de website van de Waalwijkse Dart Competitie WDC-online

Natuurlijk is iedereen die wil komen kijken of een keer vrij wil darten van harte welkom in het Buurthuis.


🏆 P.V. "De Luchtvaart" permalink

Wij zijn een postduivenvereniging en heten P.V. De Luchtvaart. Wij zijn in februari 1922 opgericht met 13 liefhebbers en zijn toen gehuisvest op de Nieuwevaart. Als voorzitter werd benoemd Jan van Doorn en penningmeester werd Adriaan Versteeg. Vanaf de oprichting werden de duiven ingemand bij slager A. Kerst aan de Nieuwevaart en vanaf deze plaats werden de manden met de huifkar vervoerd naar het treinstation in Capelle Nieuwevaart.

Na 3 maanden verhuisden wij naar ons eerste clubhuis Café het Bruggetje met als herbergier J.de Dekker. Hier heeft men 6 jaar gezeten en zijn in 1928 verhuisd naar café De Witte Brug aan de Nieuwevaart, waar wij 61 jaar gezeten hebben. Vanaf 1989 zijn wij gehuisvest in het Buurthuis Capelle, waar wij naar ieders tevredenheid tot in lengte van jaren hopen te blijven. Inmiddels bestaat de vereniging meer dan 100 jaar. Onze vereniging telt ongeveer een 30 tal leden en het bestuur bestaat uit, Albert van Dongen voorzitter, Dick de Jong secretaris. En de andere bestuursleden zijn E.Kuijsten, A.van Suylekom, A.Verkooijen en Jan van Pelt.

Als postduivenvereniging organiseren wij prijsvluchten tussen de 75 en 1250 km. In totaal zijn er 40 vluchten per jaar. Het seizoen loopt van maart tot september.Van oktober tot februari houden wij rond kerstmis onze tentoonstelling en buiten de diverse vergaderingen organiseren wij ook onze prijsuitreiking en diverse kaartavonden. Het gehele jaar door maken wij gebruik van de ruimtes in Buurthuis Capelle.

Voorzitter, Albert van Dongen


🧎‍♀️ Yoga permalink

Hi, ik ben Florien (beter bekend als Flo) en het gezicht achter World of Inner Flow. Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de corporate wereld, heb ik het roer omgegooid om mij te richten op datgene waar mijn innerlijke vuurtje echt van aan gaat: lichaamsgericht- en energetisch werk. Ik richt mij op Cupping massage & Yoga.

Vanaf woensdag 20 september zal ik wekelijks een yin/yang Yogales geven in Buurthuis Capelle.

  • We starten de les actief met yang yogahoudingen gericht op het versterken en verlengen van je spieren.
  • We sluiten de les ontspannen af met yin yogahoudingen om je bindweefsel te stimuleren & versoepelen.

Wekelijks op de woensdagavond
18.30-19.30 Yogales 1
19.45-20.45 Yogales 2
Duur: 60 minuten per les
Kosten € 8,50 per keer

Cupping massage en Yoga zijn twee waardevolle en effectieve manieren om

  • Uit jouw hoofd, in jouw lijf te zakken.
  • Lichaamsbewust te worden.
  • (Spier)spanning te verlichten & bewegingsvrijheid te vergroten.
  • Blokkades in jouw lijf op te heffen & energie weer vrij te laten stromen.
  • Jouw fysieke en mentale welzijn te verbeteren.

Interesse en/of vragen? Stuur mij graag een berichtje naar: info@worldofinnerflow.com of neem contact met mij op via 06 345 72 672 (Eerdere yoga ervaring is niet nodig, materialen zijn aanwezig).

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!